V rámci projektu vytváříme krátké dokumenty, které ukazují, jak lze principy cirkulární ekonomiky snadno zapojit do každodenního života – od domácností až po středně velké podniky.
Pořádáme workshopy a přednášky, kde si nejen poslechnete inspirativní příběhy, ale také si prakticky vyzkoušíte, jak udržitelnost začlenit do běžného fungování – ať už v osobním životě, nebo v rámci firemních procesů.
Cirkulární ekonomika není jen o ochraně přírody. Efektivní využívání materiálů, ať už v kuchyni, výrobě nebo službách, přináší také ekonomické výhody a pomáhá snižovat zbytečné náklady.
Jak se dá ve městě žít udržitelně? A jak můžeme přeměňovat to, co vypadalo, že je na vyhození na něco, co znova poslouží? Chystáme pro vás krátké dokumenty, ve kterých si ukážeme, jak můžete v Praze dát starým věcím novým život ve Stanici techniků, Reuse pointu Sto-re a ve Sběrém Dvoře Pod Šancemi. A taky, jak se dá fungovat cirkulárně v celém procesu firmy na ukázkách zajetých procesů podniků KRO Kitchen a Landcraft Destilérie.
Dokumenty uvidíte už v létě a chystáme je pro vás ve spolupráci s Hl. m. Praha.
Přijďte si vyzkoušet jedinečný proces výroby papíru z nečekaného, ale 100% přírodního materiálu – sloního trusu! 🌱
Přijďte objevit fascinující propojení mezi odpadem a užitečným materiálem! V rámci projektu vám ukážeme, jak lze z něčeho zdánlivě nepotřebného – konkrétně sloního trusu – vyrobit kvalitní papír. Naučíte se, jak může cirkulární ekonomika šetřit stromy, vodu i energii, a sami si vyzkoušíte netradiční metodu výroby papíru.
Věděli jste, že na každý list běžného papíru padne až 10 litrů vody a kus zdravého stromu? A že ročně končí na skládkách tuny nepoužitého nebo nesprávně vytříděného papíru?
Zveme vás na inspirativní přednášku, kde se dozvíte, jak lze i to, co se na první pohled zdá jako odpad, proměnit v udržitelný produkt s přidanou hodnotou. Na příkladu sloního trusu si ukážeme fascinující proces výroby ekologického papíru, který šetří vodu, stromy a podporuje cirkulární ekonomiku.
Je možné pít alkohol udržitelně? Zveme vás na unikátní degustační workshop zdarma s Petrem Alexandrem, spoluzakladatelem destilérie Landcraft, kde se dozvíte, jak může moderní palírna fungovat cirkulárně a tedy šetrně k přírodě.
Přijďte si osvojit praktické tipy, jak žít ekologičtěji, ekonomičtěji a chutněji! V rámci projektu Odpad je poklad vám ve workshopu U studánky poznání představíme, jak ve své kuchyni zpracovávat i to, co se vám dříve zdálo vhodné pouze vyhození. Nejen, že zpracujete do posledních zbytků jídlo, které už doma máte. Vaše rozhodnutí přeměnit odpad v poklad má i ekologický dopad.
Za podpory státního fondu životního prostředí ČR se uskutečnilo 6 seminářŮ k problematikám jednotlivých dílů.
Přední odborníci zde poutavě rozvíjejí témata seriálu.
Česká koalice pro ochranu biodiverzity pomáhá neziskovkám chránit faunu a flóru. Sdružuje 18 mezinárodních projektů po celém světě i v České republice.
Účet pro dárce: 2865271001/5500
IBAN: CZ2155000000002865271001
BIC/SWIFT kód: RZBCCZPP