Úterý 3. prosince v 18:00, U studánky poznání, Ovenecká 332/38 Praha 7.
Přijďte si osvojit praktické tipy, jak žít ekologičtěji, ekonomičtěji a chutněji! V rámci projektu Odpad je poklad vám ve workshopu U studánky poznání představíme, jak ve své kuchyni zpracovávat i to, co se vám dříve zdálo vhodné pouze vyhození. Nejen, že zpracujete do posledních zbytků jídlo, které už doma máte. Vaše rozhodnutí přeměnit odpad v poklad má i ekologický dopad.
Workshop je za dobrovolné vstupné a stačí pouze registrovat svou účast ve formuláři.
Workshop bude lektorovat Magdaléna Prunerová, která přes 20 let vzdělává jednotlivce a firmy v principech udržitelnosti. Jejím hlavním tématem je v posledních letech možnost pěstování ve městech nebo komunitách v akvaponických systémech.
Co vás čeká?
Praktické tipy pro minimalizaci odpadu v kuchyniJak plánovat jídlo a nakupovat bez zbytečných obalů.
Využívání lokálních a sezónních surovin pro snížení odpadu.
Fermentování jako způsob zpracování zbytků – Naučte se, jak zbytky přeměnit na lahodné a zdravé poklady.
Výhody fermentování: zlepšení chuti a trvanlivosti potravin.
Ukázka jednoduchých fermentačních technik, jako je třeba kvašení zeleniny
Kompostování a další zpracování zbytků
Jak správně kompostovat: Co do kompostu patří?
Alternativy k tradičnímu kompostování: bokashi, vermikompostování a další metody starání se o organické zbytky.
Přijďte se inspirovat a odneste si spoustu podnětů, jak nejen efektivně hospodařit s poklady své domácnosti.
Vaše děti jsou vítány. Těšíme se na vás.
Událost sledujte na facebooku:
Vstupné: zdarma / dobrovolné
Registrace: Zde
Datum a čas: Úterý 3. prosince v 18:00
Adresa: U studánky poznání, Ovenecká 332/38 Praha 7
Workshop vznikl v rámci projektu Od odpadu k pokladu, který byl podpořen hlavním městem Praha.