Spouštíme kampaň PASTI NA PTÁKY 🐦‍⬛
web

Workshop: Jak být Zero Waste v kuchyni? 

Úterý 3. prosince v 18:00, U studánky poznání, Ovenecká 332/38 Praha 7.

Přijďte si osvojit praktické tipy, jak žít ekologičtěji, ekonomičtěji a chutněji! V rámci projektu Odpad je poklad vám ve workshopu U studánky poznání představíme, jak ve své kuchyni zpracovávat i to, co se vám dříve zdálo vhodné pouze vyhození. Nejen, že zpracujete do posledních zbytků jídlo, které už doma máte. Vaše rozhodnutí přeměnit odpad v poklad má i ekologický dopad.

Workshop je za dobrovolné vstupné a stačí pouze registrovat svou účast ve formuláři.

Workshop bude lektorovat Magdaléna Prunerová, která přes 20 let vzdělává jednotlivce a firmy v principech udržitelnosti. Jejím hlavním tématem je v posledních letech možnost pěstování ve městech nebo komunitách v akvaponických systémech.

Co vás čeká?

Praktické tipy pro minimalizaci odpadu v kuchyni
Jak plánovat jídlo a nakupovat bez zbytečných obalů.
Využívání lokálních a sezónních surovin pro snížení odpadu.
Fermentování jako způsob zpracování zbytků – Naučte se, jak zbytky přeměnit na lahodné a zdravé poklady.
Výhody fermentování: zlepšení chuti a trvanlivosti potravin.
Ukázka jednoduchých fermentačních technik, jako je třeba kvašení zeleniny
Kompostování a další zpracování zbytků
Jak správně kompostovat: Co do kompostu patří?
Alternativy k tradičnímu kompostování: bokashi, vermikompostování a další metody starání se o organické zbytky.

Přijďte se inspirovat a odneste si spoustu podnětů, jak nejen efektivně hospodařit s poklady své domácnosti.

Vaše děti jsou vítány. Těšíme se na vás.

Událost sledujte na facebooku:

Vstupné: zdarma / dobrovolné
Registrace: Zde
Datum a čas: Úterý 3. prosince v 18:00
Adresa: U studánky poznání, Ovenecká 332/38 Praha 7

Workshop vznikl v rámci projektu Od odpadu k pokladu, který byl podpořen hlavním městem Praha.

Prales zítřka

Fotograf Tomáš Junek vás vezme do neprozkoumaných koutů Konga, kde společně nahlédnete do tajů, které v neprostupné divočině

Zobrazit více »